Penne carbonara met princesbonen en erwtjes
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
100 gram gerookte spekblokjes
-
200 gram erwten (diepvries)
-
500 gram snijbonen
-
1 ui
-
1 teentje knoflook
-
2 eieren
-
1 dl room
-
50 gram geraspte parmezaan
-
400 gram volkorenpenne
-
2 eetlepels olijfolie
-
peper en zout
Voorbereiding:
10 min.
-
Snij de princesbonen in 2.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Klop de eieren los met een vork en roer er de parmezaan onder.
|
Bereiding:
|
20 min.
-
Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Voeg 8 min. voor het einde de stukjes snijboon toe.
-
Kook de laatste 2 min. ook de diepgevroren erwten mee.
-
Giet af.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en de spekblokjes 3 à 4 min. goudbruin.
-
Overgiet met de room.
-
Roer de pasta en de groenten onder het gebakken spek.
-
Haal de kookpot van het vuur en roer er de eieren onder.
-
Kruid met peper en zout.
|