Penne carbonara met princesbonen en erwtjes

  Ingrediënten: 4 personen

  • 100 gram gerookte spekblokjes

  • 200 gram erwten (diepvries)

  • 500 gram snijbonen

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 2 eieren

  • 1 dl room

  • 50 gram geraspte parmezaan

  • 400 gram volkorenpenne

  • 2 eetlepels olijfolie

  • peper en zout

Voorbereiding:

    10 min.

  1. Snij de princesbonen in 2.

  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Klop de eieren los met een vork en roer er de parmezaan onder.

  Bereiding:

    20 min.

  1. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  2. Voeg 8 min. voor het einde de stukjes snijboon toe.

  3. Kook de laatste 2 min. ook de diepgevroren erwten mee.

  4. Giet af.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en de spekblokjes 3 à 4 min. goudbruin.

  6. Overgiet met de room.

  7. Roer de pasta en de groenten onder het gebakken spek.

  8. Haal de kookpot van het vuur en roer er de eieren onder.

  9. Kruid met peper en zout.